Dvě 150g vepřové kotlety z obou stran jemně naklepeme, posolíme, z jedné strany posypeme barevným pepřovým kořením a z druhé provensálským kořením. Koření je nejlépe používat v mlýnku.
Na rozpáleném, nejlépe olivovém oleji, z obou stran orestujeme, asi jednu minutu. Důležité je začít stranou s provensálským kořením.
Potom přidáme na jemné plátky nakrájenou středně velkou cibuli, až zesklovatí kotlety obrátíme a přidáme dva stroužky nakrájeného česneku. Po minutě přidáme asi lžíci nejlépe ostrého kečupu, kotlety vyndáme a udržujeme v teple. Podlijeme malinko vývarem (množství záleží na tom, kolik chceme omáčky), přisolíme, přidáme ještě provensálské koření a případně zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě.
Na talíři přelijeme kotlet omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Já podávám se zeleninovou oblohou.