Kosti odkrojíme, maso omyjeme a osušíme. Naklepeme je, poté osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a prolisujeme do tří lžic oleje. Směsí potřeme kotlety a v uzavřené nádobě je necháme v lednici po dobu dvou hodin marinovat.
Namarinované kotlety vyjmeme, z jedné strany kotlety osušíme a tu potřeme rajčatovým protlakem, na který položíme plátek slaniny. Tímto způsobem upravíme všechny kotlety. Připravíme si čtyři kusy silnějšího nebo dvojitého alobalu. Zevnitř alobal potřeme olejem.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Feferonku omyjeme, osušíme a nejlépe v igelitových rukavicích ji rozkrojíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme semínka, potom ji nakrájíme na proužky. Na každý alobal rozdělíme kotlety, které posypeme nakrájenou cibulí, feferonkou a paprikou.
Alobaly dobře uzavřeme, vložíme do trouby (nejlépe na plechu nebo v pekáčku) a pečeme přibližně 35 minut. Potom alobaly rozřízneme.
Kotlety pečené se zeleninou v alobalu podáváme s vařenou rýží nebo měkkým chlebem. Porce ozdobíme kadeřavou petrželkou.