Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a velmi jemně nakrájíme. Sterilované fazolové lusky a fazole necháme okapat.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Za stálého míchání zaprášíme moukou, přidáme mletou papriku a česnek. Podlijeme vývarem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme brambory a nakrájenou červenou papriku. Doplníme zbylým vývarem a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Potom polévku dochutíme kečupem a vmícháme obojí fazolky. Ještě asi 5 minut povaříme a podle potřeby dochutíme.
Kotlíkovou polévku podáváme s pečivem.