Klasický kmínový chleba, je tmavší a srovnatelný s kupovaným. Moc dobrý.
Hodnocení
4.2
/ 5 (59x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
18x
Ingredience
1 lžička
cukr
2 lžíce
olej
1 lžička
sůl
1.5 lžíce
ocet
350 ml
voda
3 lžičky
drcený kmín
1 lžička
sušené droždí
200 g
žitná chlebová mouka
300 g
chlebová pšeničná mouka
Postup přípravy
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme program klasik (základní) a nastavíme nejtmavší kůrku. Program trvá asi 3 hodiny a 20 minut. U některých pekáren je to méně, u některých více, tak se toho nelekněte.
Pečlivě dodržujeme dávku droždí, jinak se chleba propadne. Neplatí tady čím víc tím líp. Je to vyzkoušené.
Kmínový chleba z pekárny podáváme jak je libo.