Králičí hřbet očistíme a z ořezu připravíme jemnou fáš se zeleninou, nasekanými bylinkami a smetanou. Na rozprostřenou vepřovou bránici rozložíme slaninu na plátky, ochucené králičí hřbety a navršíme nádivkou se špenátem. Zabalíme do alobalu a zvolna táhneme ve vývaru asi 10 minut. Vybalíme a prudce opečeme na olivovém oleji.
Očištěný chřest spaříme v osolené vodě s cukrem a zlehka orestujeme na másle. Namočenou červenou čočku scedíme. Na másle orestujeme šalotku s česnekem a zalijeme martini, necháme vyvařit, přidáme polovinu čočky, vývar, okořeníme a vaříme do měkka.
Nakonec přidáme trochu smetany a s kouskem másla vymixujeme do hladké omáčky. Druhou polovinu čočky zlehka orestujeme na másle s drobně nasekanou zeleninou, šalotkou, rajčátky a sekaným kerblíkem.
Do středu talíře upravíme čočkové ragú, obložíme orestovaným chřestem a okolo dáme omáčku, pesto rozmixované z olivového oleje, medvědího česneku a loupaných mandlí, ozdobíme dýňovým olejem a nakonec králičí hřbet upečený dorůžova.
Králičí hřbet s červenou čočkou a pestem z medvědího česneku podáváme jako chutný vydatný oběd.