sůl | ||
3 ks | vejce | |
400 g | rýže | |
70 g | krevety | |
3 lžíce | olivový olej | |
mletý bílý pepř | ||
1 lžička | kari koření | |
1 svazek | jarní cibulka |
Rýži uvaříme podle návodu. Polovinu oleje rozehřejeme na pánvi. Vejce rozklepneme, rozšleháme a na pánvi z něj uděláme omeletu. Hotovou ji pak roztrháme nebo nakrájíme na větší kusy.
Cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Na zbylém oleji ji orestujeme a přidáme kari koření. Nakonec vmícháme krevety a jen je prohřejeme.
Uvařenou rýži smícháme s kousky omelety, cibulí a podle chuti ji osolíme a opepříme. Podáváme s vhodným hlavním chodem. Podle chuti můžeme přidat sekanou pažitku.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena