Recept na dobrý karamelový dezert s mandlovým tuiles neboli sušenkou.
Hodnocení
3.0
/ 5 (2x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
těsto
5 ks
vejce
350 g
mléko
100 g
cukr krystal
20 g
vanilkový cukr
příloha
50 g
máslo
50 g
bílek
50 g
hladká mouka
50 g
mandle
50 g
cukr moučka
Postup přípravy
Mléko svaříme s vanilkovým cukrem a přecedíme na utřené žloutky s cukrem. Plníme do tvořítek vylitých trochou zlatého karamelu. Vaříme při 90 stupních asi hodinu ve vodní lázni.
Suroviny na tuiles, označené jako příloha, smícháme. Vytvoříme potřebné tvary. Pečeme na silikonovém plátu asi při 120 stupních dozlatova.
Krém Caramel s mandlovým tuiles jsou opravdu jedinečným dezertem pro neobvyklé příležitosti.