Nejprve si připravíme těsto. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem (i vanilkovým), přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, jedlou sodu, nastrouhané oříšky a nakonec sníh z bílků a na kousíčky nakrájený ananas. Ananas můžeme použít čerstvý i kompotovaný. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a ve vyhřáté troubě upečeme.
Mezitím si připravíme krém. Tvaroh rozmícháme se změklým máslem, vanilkovým cukrem a podle chuti přisladíme medem. Nakonec přimícháme tuhou vyšlehanou smetanu.
Na vychladlý ananasový korpus rozetřeme krém a necháme v chladu zatuhnout, aby se nám lépe krájel. Mezitím si rozpustíme čokoládu nebo hotovou čokoládovou polevu.
Krémový ananasový moučník nakrájíme na kostky a přeléváme horkou čokoládou. Krémové ananasové kostky ihned podáváme, chutnají zejména k právě uvařené kávičce.