Do vlažného mléka přidáme krupicový cukr a rozdrobené droždí. Vše dobře rozmícháme, ale nenecháme vzejít kvásek. Tekutinu hned nalijeme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Přidáme vlažné rozpuštěné máslo a žloutky. Rychle vypracujeme těsto.
Na pomoučeném válu z těsta ihned vyválíme plát silný 2 mm, rádýlkem nakrájíme na proužky dlouhé 20 cm, široké 2 cm a spirálovitě je natočíme na kovové trubičky. Kremrolky poklademe na plech pokrytý pečícím papírem poslední otočkou dolů. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C.
Po upečení kremrolky ihned sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné podložce. Syrové těsto, se kterým zrovna nepracujeme, je potřeba uložit zabalené ve fólii do lednice, aby nekynulo. Kremrolky musí kynout až v troubě.
Jahody nakrájíme na malé kousky, přilijeme k nim obě šlehačky a přidáme ztužovače. Vše našleháme do tuha. Jahodovou šlehačku přisladíme podle chuti.
Ochucenou jahodovou šlehačkou naplníme trubičky (kremrolky) a na závěr je pocukrujeme.
Kremrolky z kynutého těsta plněné jahodovou šlehačkou podáváme jako sladké pohoštění.