Krůtí maso opatrně rozkrojíme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme drceným pepřem a necháme "stát" asi 10 minut. Potom plát poklademe plátky anglické slaniny a tenkými plátky očištěných žampionů. Plát svineme a pevně převážeme nití.
Na rozpáleném oleji roládu opečeme ze všech stran. Poté ji přendáme do pekáče, podlijeme vývarem a poklademe plátky másla. V předehřáté troubě pečeme asi 25 - 30 minut na 160 °C.
Měkkou roládu vyndáme, rozmotáme a udržujeme teplou. Výpek na ohni zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Provaříme, podle chuti přisolíme a můžeme přecedit.
Roládu nakrájíme na plátky, rozložíme na velkou servírovací mísu a podáváme obložené listy salátu i nakrájenou a lehce prosolenou zeleninou a přelité omáčkou.
Nejvhodnější přílohou ke krůtí roládě se žampiony jsou brambory vařené nebo pečené.