V hluboké pánvi orestujeme nasekanou cibuli, česnek a dobře opraný a nasekaný špenát. Podusíme 5 minut, přidáme piniové oříšky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Krůtí prso rozřízneme na plát. Plát krůtího masa omyjeme a dobře osušíme. Maso jemně naklepeme a naplníme špenátovou směsí. Zarolujeme a kuchyňskou nití svážeme. Krůtí roládu zabalíme do alobalu, vložíme na plech a pečeme při 180°C asi 45 minut.
Krůtí roládu rozbalíme s alobalu a necháme 15 minut odpočinout. Z alobalu odlijeme výpek a roládu ještě jednou zavineme a udržujeme v teple. V míse promícháme olivový olej, nakrájené žampiony, nasekanou petrželku, šalvěj, kůru z citronu a opepříme a osolíme.
Do pánve vlijeme výpek z rolády, přidáme žampionovou směs a podlijeme marsalou. Přivedeme k varu. Vaříme do změknutí s občasným mícháním a podléváním, houby ale nesmí plavat.
Krůtí roládu nakrájíme na plátky, které upravíme na talíř třeba s knedlíkem a zalijeme houbovou omáčkou. Krůtí roládu s houbovou omáčkou ihned podáváme.