Mouku si vysypeme přes jemné sítko do mísy a do středu uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme troškou vlažného mléka. K vzešlému kvásku přidáme změklé sádlo, jogurt, zbytek mléka a sůl. Zpracujeme pružné těsto, přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinu kynout.
Těsto vyválíme na obdélník na tloušťku asi půl centimetru. Radýlkem nebo nožem nakrájíme trojúhelníčky, které zavineme do rohlíčků. Velikost rohlíčků si zvolíme podle sebe.
Rohlíčky pokládáme na plech s pečícím papírem a necháme je ještě aspoň 20 minut kynout. Sádlové rohlíky potíráme rozšlehaným bílkem s vodou a ještě je posypeme hrubou solí nebo semínky podle chuti.
Do trouby vložíme misku s vodou a troubu rozehřejeme na 180 °C. Sádlové rohlíčky pečeme dozlatova.
Křupavé sádlové rohlíčky rozkrojíme a obložíme oblíbeným salámem, šunkou a rajčaty. Záleží jen na naší chuti.