Lilky osolíme a osmahneme z obou stran v horkém oleji. Poté necháme na papírovém ubrousku odkapat od přebytečného oleje.
Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na proužky.
Telecí plátky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý telecí plátek položíme lilek, pár rajčatových proužků a dva plátky mozzarelly. Maso přehneme a u krajů přitlačíme.
Vejce rozmícháme s jogurtem a nasekanou petrželkou. Telecí řízky s překvapením nejprve obalíme v jogurtové směsi a potom ve strouhance.
Telecí řízky opečeme v připraveném rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Řízky vyndáme a necháme opět na ubrousku odkapat od přebytečného oleje.
Křupavé telecí řízky s překvapením podáváme jako hlavní chod třeba s bramborovými ducheskami nebo bramborovou kaší.