olej | ||
sůl | ||
1 ks | vejce | |
2 ks | cibule | |
1 ks | kuře | |
hruška | ||
špetka mletého pepře | ||
1.5 šálku | rýže uvařená naměkko | |
1 lžička | zelený čaj |
Uvařenou rýži osolíme, ochutíme špetkou mletého pepře a promícháme s vejcem a rozemnutými čajovými lístky. Kuře omyjeme, osolíme a vložíme do něj nádivku.
Kuře osolíme i na povrchu a vložíme do pekáče. Přelijeme olejem a zprudka zapečeme v horké troubě. Podlijeme, přiklopíme a pečeme takřka doměkka. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
Již měkké kuře obložíme čtvrtkami oloupaných hrušek, které jsme zbavili jádřinců. Dopečeme dočervena.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena