2 stroužky | česnek | |
1 lžíce | olej | |
1 ks | cibule | |
1 šálek | smetana | |
1 ks | celer | |
1 ks | jablko | |
1 l | voda | |
1 ks | kuře | |
1 ks | mrkev | |
3 ks | celý pepř | |
1 lžička | škorobová moučka | |
1 lžička | kari koření | |
bujón |
Vykuchané, očištěné kuře dáme do hrnce, přidáme zeleninu, sůl a koření a zvolna vaříme asi 2 hodiny.
Na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme jablko a kari koření. Zahustíme škrobovou moučkou a zředíme vodou s masoxovou kostkou. Dobře provaříme, až omáčka zhoustne, pak ji ochutíme smetanou, kterou už jen necháme vzkypět, ale nevaříme.
Uvařené kuře rozporcujeme a necháme prohřát v omáčce
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena