Kuřecí stehna očistíme, omyjeme a osušíme. Posypeme je grilovacím kořením s česnekem a provensálskou směsí, osolíme a přelijeme olivovým olejem. V kastrolku je necháme uležet - nejlépe do dalšího dne.
Rozpálíme si kastrol s nepřilnavým povrchem (titanový) a vložíme připravené kuřecí maso kůží naspod. Krátce opečeme přikryté poklicí, pak otočíme a necháme přikryté dále opékat. Po krátké chvíli podlijeme mírně vodou (asi ? dl).
Před dokončením urovnáme maso ke kraji, přidáme do kastrolu kysanou smetanu rozmíchanou s mlékem a tavený sýr. Přisolíme podle chuti. Po rozpuštění sýru (při současném promíchání) kastrol odstavíme.
Kuřecí stehna podáváme s vařenými brambory a podléváme je sýrovou omáčkou. Vhodná je i čerstvá zelenina jako rajče a okurka.