0.5 lžičky | sůl | |
1 plátek | máslo | |
1 lžíce | solamyl | |
1 ks | žloutek | |
2 špetky | tymián | |
1 lžíce | sezamový olej | |
4 lžíce | rajčatové pyré | |
2 ks | kuřecí prsní řízky | |
1 balíček | zeleninová směs na čínu | |
příloha | ||
---|---|---|
sůl | ||
1 lžička | sezamový olej | |
1.5 hrnečku | jasmínová rýže | |
podle chuti | ||
sůl | ||
sójová omáčka | ||
čerstvě mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
voda |
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a podél vláken nakrájíme na nudličky. Maso vsypeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme tymián, sójovou omáčku (asi 1 lžíci) a trochu rajčatového pyré (2 lžíce), solamyl, sezamový olej a žloutek. Masovou směs necháme odležet 1 - 2 hodiny, lépe však přes noc. Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu doměkka. Vaříme v osolené vodě se lžící sezamového oleje. V hluboké pánvi rozpálíme plátek másla. Vsypeme maso a orestujeme. Přidáme směs zeleniny na kuřecí čínu a osmahneme. Přisolíme, připepříme a znovu zakápneme sojovou omáčkou. Přidáme opět trochu rajčatového pyré, podlijeme horkou vodou a za občasného promíchání podusíme. Stačí 10 minut. Rýži rozdělíme na talíře, přidáme směs kuřecího masa a zeleniny a ihned podáváme. Kuřecí čína s jasmínovou rýží je dobrá na oběd i večeři.
Rychlé jídlo z jedné pánve: Čína v 8 variacích
Rychlé a vděčné jídlo pro celou rodinu bez zbytečného nádobí a času stráveného u sporáku. Čína jako oblíbený pokrm, na který existuje nespočet receptů z vepřového, kuřecího i hovězího masa, lze však připravit i vegetariánskou verzi. Na přípravu nám postačí hluboká pánev.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena