Kuře očistíme a omyjeme. Oloupaný čerstvý zázvor nakrájíme na plátky a oloupané stroužky česneku na plocho rozdrtíme. Stonky řapíkatého celeru omyjeme a nakrájíme na kousky silné asi 1 cm. Cibuli i se slupkou nakrájíme na 6 dílků. Větvičky čerstvého koriandru jemně usekáme.
Břišní dutinu kuřete vytřeme hrubou solí a vyložíme rozdrceným česnekem a nakrájeným zázvorem. Takto připravené kuře vložíme prsy dolů do vroucí vody a zvolna vaříme doměkka, to trvá asi 30 - 40 minut. Pak kuře vyjmeme a ihned ponoříme do mísy se studenou vodou. Vychladlé kuře zbavíme kůže a kostí a maso nakrájíme na plátky.
Do vývaru z kuřete přidáme cibuli, celer, karotku a koriandr. Vše za stálého varu zredukujeme asi na 2/3 vývaru. Vývar scedíme a podle návodu na obalu z něj připravíme želatinu, kterou necháme trochu ztuhnout tak, aby měla hustotu oleje. Karotku nakrájíme na malé kousky a odložíme stranou na ozdobu.
Játra očistíme a zprudka orestujeme na oleji, osolíme, opepříme a spolu s majonézou rozmixujeme v hustý krém.
Chlebovou formu vytřeme olejem, vyložíme potravinovou folií a opět potřeme olejem. Na dno naneseme asi 1/2 cm vysokou vrstvu aspiku, kterou poklademe Hráškem s karotkou Znojmia. Potom střídavě klademe maso a játrový krém a vše střídavě přeléváme želatinou. Formu vložíme do lednice a aspik necháme několik hodin ztuhnout.
Kuřecí aspik nakrájíme na porce a podáváme na listech ledového salátu. Vhodnou přílohou jsou bagetky nebo chléb.