Nejprve si pokrájíme nadrobno jednu cibuli a stroužek česneku. Na troše másla je necháme zesklovatět. Poté přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a chvilku restujeme. Maso vyjmeme a dáme stranou.
K cibuli a česneku přilijeme třetinu masového vývaru, bílé víno a sladkou smetanu. Zamícháme a přidáme tavený sýr a sýr plátkový, který natrháme na menší kousky, aby se lépe rozvařil. Vše mícháme, než se spojí do omáčky. Omáčku okořeníme a necháme vařit. V průběhu vaření přiléváme stále masový vývar. Zhruba 10 - 15 minut před vypnutím ohřevu, tj. po 45 minutách, vrátíme do omáčky kuřecí maso, aby se prohřálo. Můžeme ještě dokořenit, popřípadě dosolit, zde ale pozor - tavený sýr i vývar už sůl obsahují, proto by nemělo být třeba solit příliš.
Chřest začneme loupat 2 - 3 centimetry pod hlavičkou. Posléze všechny kusy svážeme provázkem a vaříme je ve vodě asi 10 minut. Uvařený chřest necháme okapat. Poté ho společně s anglickou slaninou orestujeme na másle. Do 10 minut vypneme ohřev. Poté chřest můžeme jemně osolit a opepřit černým pepřem.
Na přípravu přílohy si oloupeme brambory a vaříme je ve vodě do změknutí. Hotové brambory trochu rozmačkáme a přidáme k nim zakysanou smetanu, petrželku, libeček a plátek másla. Do brambor vmícháme i drobně nakrájenou cibulku, kterou jsme si předtím osmažili na másle. Osolíme, můžeme i jemně opepřit.
Kuřecí se krémovou omáčkou podáváme se smetanovými brambory. Ozdobíme chřestem a slaninou. Kuřecí se krémovou omáčkou a chřestem ihned podáváme.