2 stroužky | česnek | |
3 lžíce | olivový olej | |
bílý pepř | ||
sůl podle chuti | ||
1 ks | červená kapie | |
1 ks | cibule | |
1 ks | oranžová kapie | |
200 g | naťová cibulka | |
250 g | dlouhozrnná rýže | |
4 ks | kuřecí spodní stehno | |
špetka mletého šafránu | ||
1.2 l | zeleninový vývar (z kostky) | |
100 g | hrášek mražený | |
2 lžíce | lime štáva |
Cibuli, česnek a papriky nakrájíme na kostičky, naťové cibulky na kolečka.
V hrnci rozehřejeme olej a prudce v něm opečeme kuřecí stehna. Pak je osolíme, opepříme a vyjmeme.
V horkém vypeku podusíme cibuli. Přidáme česnek, papriku i naťové cibulky a vše orestujeme. Potom přidáme rýži. Krátce podusíme, přisypeme šafrán, podlijeme vývarem a přivedeme k varu.
Kuřecí stehna položíme na rýži a přikryté dusíme při nízké teplotě asi 35 minut. Na posledních 10 minut přidáme do hrnce hrášek.
Stehna vyjmeme a rýži pikantně dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Vše dáme na talíř. Paellu můžeme ještě ozdobit petrželkou a plátky limetky
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena