Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a papriku nakrájíme na nudličky, rajčata na kousky. Cibuli smažíme na másle než zesklovatí, přidáme papriky, rajčata a ještě krátce osmahneme. Zeleninové lečo scedíme a přimícháme k osmažené zelenině. Zalijeme smetanou a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Zeleninovou smetanovou omáčku opepříme, posolíme. Můžeme ochutit také kořením Gurmán.
Hranolky nerozmrazujeme, nasypeme na plech, a pečeme při 220°C dozlatova v troubě. Příprava trvá 20 minut.
Maso zlehka naklepeme, posypeme kořením Gurmán a smažíme zprudka po obou stranách. Podle chuti osolíme a opepříme. Asi za 10 minut je maso měkké a opečené.
Kuřecí prsa Gurmán podáváme s hranolky, zalijeme zeleninovou smetanovou omáčkou.