Snadný recept na velmi chutnou úpravu kuřecího masa. Řízky obaluji jen ve strouhance. Maso je díky citronové šťávě krásně křehoučké.
Hodnocení
1.8
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
400 g
kuřecí prsa
podle chuti
sůl
na obalení
strouhanka
marináda
1 ks
citron
1 lžíce
olivový olej
na potření
hořčice plnotučná
podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy
Kuřecí prsa nejprve nakrájíme na plátky a osolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, plátky masa vložíme do marinády a necháme minimálně 1 hodinu marinovat.
Plátky kuřecího masa vyjmeme, z obou stran pomažeme hořčicí a obalíme ve strouhance. Kuřecí řízky osmažíme na oleji dozlatova.
Kuřecí řízek s hořčicí můžeme podávat s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.