Kuřecí maso dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Maso nakrájíme na plátky či kousky tak, abychom si připravili porce na řízky.
Kysanou smetanu smícháme s rozetřeným česnekem a osolíme.
Maso postupně vkládáme do misky nebo kastrolku a potíráme ho připraveným dresinkem. Zbylý dresink přidáme k masu a opatrně promícháme tak, aby byl každý kousek masa potřen. Maso necháme přikryté pokličkou uležet do druhého dne.
Před smažením připravené kousky masa obalíme ve strouhance.
Rozehřejeme si olej na pánvi a na rozehřátý olej klademe připravené kuřecí řízky. Smažíme z obou stran dozlatova.
Kuřecí řízky v česnekovém dresinku podáváme s vařeným bramborem, doplňujeme čerstvou zeleninou podle chuti. Řízky chutnají i studené.