Pomleté vepřové maso ochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a dobře propracujeme.
Kuřecí plátky osolíme a opepříme, naplníme mletým masem, svineme a zavážeme bavlněnou nití. Cibuli, kořenovou zeleninu a jablka očistíme a nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět. Potom dáme na základ opéct do světle hněda masové závitky. Na opečené závitky přidáme připravenou zeleninu a jablka, podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme cca 40 minut.
Závitky vyjmeme a směs rozmixujeme nebo propasírujeme. Potom přidáme 1 - 2 lžičky jablkové nebo kdoulové marmelády a rozvaříme. Podle hustoty omáčky přidáme smetanu nebo zátěrku připravenou ze smetany a hladké mouky. Provaříme ještě asi 10 minut, vložíme do omáčky závitky a prohřejeme.
Kuřecí závitky v jablkové omáčce podáváme s karlovarským knedlíkem nebo s noky.