Květák rozdělíme na růžičky, které dobře propláchneme. Květák dáme vařit do ne úplného změknutí ve 250 ml osolené vroucí vodě. Květák scedíme a květákový vývar ponecháme stranou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Cibuli osmažíme v oleji dozlatova a potom přidáme mleté maso. Mleté maso smažíme do tmavší barvy, podle chuti osolíme, opepříme a odendáme.
Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a za stálého míchání přiléváme květákový vývar. Přidáme smetanu se sýrem a při míchání provaříme pár minut.
Mísu vhodnou do trouby vyplníme mletým masem. Na maso poukládáme květákové růžičky, které přelijeme smetanovo-sýrovou omáčkou. Květák s mletým masem a sýrovou omáčkou pečeme v předehřáté troubě dozlatova při 200 °C.
Květák s mletým masem a sýrovou omáčkou podáváme s bramborem jako hlavní chod.