Studený květák podávaný s omáčkou a sypaný sekanými vařenými vejci.
Hodnocení
2.9
/ 5 (79x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
1 kostka
cukr
250 ml
smetana
2 ks
květák
1 lžička
hladká mouka
2 lžíce
petrželová nať
2 ks
vejce natvrdo
podle chuti
sůl
ocet
Postup přípravy
Očištěný a opraný květák povaříme v osolené vodě a necháme na cedníku okapat.
Mouku rozmícháme v trošce smetany, vlijeme do zbylé smetany a přivedeme k varu. Osolíme, okyselíme octem, přidáme posekanou petrželovou nať a přisladíme.
Takto připravenou omáčkou přelijeme studený, naaranžovaný květák na talířích. Vejce hrubě nasekáme a sypeme jimi.
Květák s pařížskou omáčkou podáváme s křupavým pečivem.