těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
125 g | máslo | |
2 ks | žloutek | |
300 ml | mléko | |
40 g | droždí | |
50 g | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
500 g | hladká mouka | |
citronová kůra | ||
na potření | ||
50 g | máslo | |
náplň | ||
1 ks | žloutek | |
250 g | tvaroh | |
40 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
citronová kůra | ||
na ozdobu | ||
cukr moučka |
Ingredience na těsto smícháme dohromady a necháme asi hodinu vykynout na teplém místě. Mezitím si umícháme náplň. Do misky dáme měkký tvaroh, žloutek, moučkový a vanilkový cukr a nezapomeneme přidat čerstvou nastrouhanou citronovou kůru. Tvarohovou náplň ušleháme dohladka. Po vykynutí rozprostřeme těsto na vál, dobře rozválíme a nakrájíme na pravidelné čtverce cca 5 x 5 cm. Na každý kousek těsta dáme pomocí lžičky trochu náplně. Použijte povidla, naši tvarohovou náplň, může být i mák. Kraje čtverců spojíme pevně k sobě a vytvarujeme buchty. Dáváme pozor, ať se nedostane náplň ven. Buchty potřeme rozpuštěným máslem a klademe je vedle sebe na vymaštěný plech. Počkáme asi 15 minut, aby buchty ještě dobře vykynuly. Kynuté buchty s tvarohem pečeme v předehřáté troubě při 170 °C cca 25 - 30 minut. Dozlatova upečené kynuté buchty s tvarohem stačí jen pocukrovat a můžeme servírovat.
Foto: Shutterstock.com
Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem
Máte rádi plněné buchty, ale bojíte se přípravy kynutého těsta? Vyzkoušejte si pečení společně s námi podle podrobného fotoreceptu. Těsto z uvedených surovin je chuťově výborné a vláčné.
Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?
Při přípravě kynutých těst je droždí nezbytnou ingrediencí. Máte doma čerstvé či sušené droždí? Nevíte si rady, jak připravit kvásek a kolikrát máte nechat těsto kynout? Vše si podrobně vysvětlíme.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena