Kvásek si připravíme z trošky oslazeného mléka a rozdrobeného droždí. Z másla, hrubé mouky a cukru připravíme drobenku.
Prosejeme mouku a promícháme se solí, žloutkem, cukrem, máslem, zbytkem mléka a kváskem. Těsto vymícháme tak, aby se nám přestalo lepit na vařečku a mísu. Těsto přikryjeme a necháme vykynout v teplém místě.
Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a z každého kousku uděláme menší koláč se zdvihnutým okrajem. Koláče dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 15 minut odpočinout.
Střed koláče potřeme vrstvou povidel a kraje potřeme rozšlehaným žloutkem. Každý koláč posypeme drobenkou.
Koláče s povidly pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Kynuté koláče s povidlovou náplní podáváme posypané cukrem moučka