Droždí rozmícháme se lžíci cukru, lžící hladké mouky, 3 lžícemi mléka a necháme vykynout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme žloutky, prosátou mouku, sůl, vykynutý kvásek a vlažné mléko. Zaděláme středně tuhé těsto. Dobře ho vypracujeme. Těsto poprášíme moukou, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.
Zatím si připravíme náplň a drobenku. Tvaroh, vejce, cukr, rozinky a vanilkový cukr smícháme. Na drobenku prosejeme do mísy mouku a cukr. Přidáme drobně nakrájené máslo a promneme.
Když těsto zdvojnásobí objem, rozválíme ho na plát. Nakrájíme ho radélkem na čtverečky a naplníme tvarohovou nádivkou. Zabalíme do bochánku, prsty bochánek trochu roztlačíme a přeložíme na plech. Opět necháme vykynout. Pak je potřeme vejcem, důlky vyplníme povidly nebo marmeládou, posypeme drobenkou a necháme ještě kynout. Kynuté plněné koláčky upečeme.
Kynuté plněné koláčky necháme vychladnout. Před podáváním je sypeme moučkovým nebo vanilkovým cukrem.