Nejdříve si připravíme těsto. Z prosáté osolené mouky, škrobové moučky, vajec, vody a tuku vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout. Odležené těsto tence rozválíme na dva pláty.
Ryby vykucháme, zbavíme ploutví, omyjeme a osušíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme půl hodiny odležet. Potom dutinu břišní naplníme plátky citronu, snítkou rozmarýnu a rybu zabalíme do rozváleného těsta. Okraje seřízneme podle tvaru ryby, pevně uzavřeme a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme solí a v místech šupin sezamovým semínkem.
Rybu v těstě pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Lína pečeného v těstě podáváme s citronem. Jako přílohu zvolíme bramborovou kaši, opečené brambory nebo dietní bramborový salát.