Mangold očistíme a nakrájíme najemno. Nadrobno nasekanou šalotku a česnek necháme zpěnit na malém množství oleje. Pak vmícháme mangold, sůl a pepř a vše krátce podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout.
V míse promícháme sýr Riicotta s vychladlým mangoldem a strouhaným parmazánem. Nádivku podle chuti osolíme a opepříme.
Listové těsto rozválíme na tenký plát, který nakrájíme na čtverce asi 8 x 8 cm. Každý dílek naplníme lžičkou mangoldové nádivky a uzavřeme do tvaru trojúhelníčků. Trojhránky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti hrubou solí nebo sezamem a upečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova.
Listové trojhránky plněné mangoldem podáváme jako chuťovku k pivu, vínu anebo jen tak. Trojhránky výborně chutnají jak teplé, tak i studené.