Lososa vonícího po kopru doplníme ještě sušeným sýrem. Zvýrazníme tak jeho chuť.
Hodnocení
4.3
/ 5 (10x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
olivový olej
500 g
filé z lososa bez kůže
2 lžičky
kopr ve sladkokyselém nálevu
podle chuti
čerstvě drcený zelený pepř
sušený sýr s pestem
sůl nebo bylinková sůl
Postup přípravy
Lososa omyjeme a necháme okapat, použijeme filé bez kůže. Lososa potřeme solí, posypeme čerstvě nadrceným pepřem a potřeme koprem. Nakonec posypeme sušeným sýrem s příchutí pesta. Zakápneme olejem a necháme pár hodin odležet.
Pánev rozpálíme a lososa na kopru osmahneme z obou stran.
Lososa na kopru podáváme s čerstvou zeleninovou přílohou, brambory apod.