Plátky kotlet bez kosti nebo krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme dijonskou hořčicí. Plátky masa necháme odležet a mezitím si cibulku nakrájíme nadrobno. Zelenou část nakrájíme také, ale dáme si ji zvlášť.
Do trouby si dáme péct americké brambory či hranolky. Na oleji z obou stran osmahneme plátky masa a dáme je na stranu. Do pánve nasypeme bílou část cibulky a osmahneme ji. Potom přidáme smetanu, bujon a hořčici podle chuti. Omáčku provaříme a přisypeme zelenou část cibulky. Na zahuštění omáčky přidáme trochu ameriky - rozmíchané mouky ve studené vodě. Na talíři přelijeme vepřové plátky trochou omáčky a podáváme s pečenými americkými brambory.
Maminčiny přírodní plátky s pečenými brambory servírujeme jako hlavní chod. K pokrmu můžeme přidat i zeleninu na ozdobu podle chuti.