Vykuchané, očištěné a umyté makrely vně i uvnitř osolíme, opepříme a trochu okořeníme mletou paprikou (může být i ostrá). Potom do makrel zvenčí vmasírujeme olej. Pokud máme rádi ostré, tak použijeme chilli olej. Makrely necháme alespoň 2 hodiny odležet.
Mezitím si nachystáme pevnější alobal, který nastříháme na větší čtverce. Cibuli nakrájíme na kolečka a stejně nasekáme i česnek.
Doprostřed alobalu (šikmo od rohu k rohu) rozprostřeme dva plátky anglické slaniny za sebou, na ně dáme kolečka cibule a na ni uložíme makrelu, kterou vycpeme nakrájeným česnekem. Na makrelu dáme opět kolečka cibule a nakonec poklademe dvěma plátky anglické slaniny.
Makrely opatrně, ale pevně, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Po 10 minutách na grilu ryby otáčíme a průběžně kontrolujeme.
Makrely od Zdeňka podáváme s chlebem nebo celozrnným pečivem a zeleninovým salátem.