150 g malin rozmixujeme.
Smetanu našleháme a přidáme do ní vanilku, cukr, malinové pyré a citronovou šťávu. Promícháme a po lžících přidáváme mascarpone.
Zbytky malinových kouskú přidáme do mascarponového dochuceného krému.
Rum smícháme s kávou, do které namáčíme na rychlo piškoty.
Namočené piškoty ukládáme vedle sebe do skleněné mísy a jakmile je celé dno přikryté piškoty, naneseme připravený krém. Na krém nanášíme opět piškoty namáčené do rumové kávy. Postupujeme stejným způsobem do vyčerpání surovin.
Malinové tiramisu uložíme na 2 hodiny do lednice a vytáhneme 10 minut před podáváním. Malinové tiramisu podáváme posypané kakaem jako dezert.
Tiramisu je nevhodné pro děti, neboť obsahuje rum a kávu. Pokud chceme udělat dětský dezertík, vynecháme kávu a rum, místo toho piškoty namáčíme v mléce.