Bifteky z vysokého roštěnce osolíme a opepříme (nejlépe hrubě mletým pepřem z mlýnku) po obou stranách, koření zapracujeme do masa klouby, v žádném případě ne paličkou.
Z balzamikového octa, olivového oleje, nasekané čerstvé bazalky a utřeného česneku (1 - 2 stroužky) vyrobíme marinádu, ve které bifteky 1 - 2 hodiny marinujeme při pokojové teplotě.
Toustový chléb namažeme lehce bylinkovým nebo obyčejným máslem a okořeníme sušenou bazalkou, příčně přeřízneme a dáme lehce opéct do elektrické trouby pod gril.
Marinované bifteky zprudka opečeme po obou stranách na grilu (nejlépe na dřevěném uhlí) nebo na pánvi, doba pečení záleží na tom, jak moc nebo málo propečené bifteky preferujete. Doporučuji neotáčet vidličkou, lepší je použít kleště, aby maso nepouštělo šťávu. Po vyjmutí z grilu necháme bifteky chvilku odpočinout.
Marinovaný biftek z vysokého roštěnce podáváme s opečeným toustovým chlebem.