Na hlubší pánvi rozpálíme olej a dozlatova v něm osmahneme na kousky nakrájené maso. Maso vyndáme z pánve a do zbylého oleje vhodíme na tenké nudličky nakrájenou papriku a mrkev a přidáme okapané bambusové výhonky (použijeme sterilované). Zhruba 5 minut opékáme, zelenina trochu zhnědne.
Poté zasypeme cukrem a necháme ho zkaramelizovat - pořád mícháme! Po 3 minutách nalijeme sójovou omáčku, ocet, vývar a vrátíme do pánve maso. Vše vaříme za občasného míchání asi 10 minut. Směs osolíme, opepříme. Přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli a česnek a zahustíme škrobem předem rozmíchaný v troše studené vody. Intenzivně mícháme, po přidání škrobu má tekutina tendenci se přichytávat a připalovat. Směs během chvilky zhoustne a vznikne táhlý sos. Po přidání česneku necháme na ohni již jen nezbytně nutnou dobu, aby se česnek nepřevařil.
Maso na čínský způsob podáváme ihned s rýží, chlebem nebo nudlemi.