Na začátek tohoto receptu bych shrnul surovinové možnosti, jak dosáhnout kýženého výsledku. V tomto receptu lze použít maso kuřecí, vepřové či králičí. Pro přípravu masa používám pro všechny druhy shodný postup. Pro příklad uvádím kuřecí maso s krupicovými noky.
V hrnci rozpálíme olej a vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme nové koření, pepř a bobkový list. Když cibulka začne hnědnout, přidáme stehna, která ze všech stran osmahneme. Potom přidáme mletou papriku, zalijeme vodou a vaříme. Když je maso hotové, vyjmeme, obereme a vložíme maso zpět do hrnce. Zahustíme jíškou, necháme vyvařit a podle potřeby dochutíme například vegetou.
Maso na paprice můžeme podávat s rýží, těstovinami, knedlíky, bramborovými či krupicovými noky.