Nejdříve si připravíme kynuté těsto. Mouku prosejeme, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, vlahé mléko, cukr, žloutek a rozpuštěné sádlo. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
Mezitím se připravíme houbovou náplň. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a pod tekoucí vodou propláchneme. Oloupaný česnek prolisujeme a očištěnou jarní cibulku jemně usekáme. Omytá rajčátka nakrájíme na čtvrtiny. Na horký olej vložíme houby, přidáme, sůl, pepř a kmín. Vše zvolna asi 10 minut za stálého míchání opékáme a pak do směsi vmícháme utřený česnek, usekanou cibulku, kousky rajčat a kečup. Náplň ještě asi 5 minut restujeme a necháme vychladnout.
Nakynuté těsto rozdělíme na 6 dílů, které vtlačíme do šesti koláčových formiček o průměru asi 10 - 12 cm. Těsto potřeme růžovým olejem, poklademe houbovou náplní a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Houbové mini pizzy výborně chutnají jako pohoštění k vínu, pivu nebo jen tak se zeleninovým salátem.