12 ks | vejce | |
8 plátků | anglická slanina | |
200 ml | smetana na vaření | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
Slaninu nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme do větší nádoby a vidličkou rozšleháme se smetanou. Směs vajec osolíme a opepříme. Nejlépe na keramické (teflonové) pánvi na sucho lehce opečeme kostičky anglické slaniny. Když se slanina rozvoní, nalijeme na ni vaječnou směs a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Vejce díky smetaně nevysušíme a zůstanou krásně jemná a vláčná. Míchaná vejce se smetanou podáváme s čerstvým chlebem.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena