Smícháme špaldovou mouku, olej, sůl, vodu, sušené droždí a těsto vařečkou vypracujeme. Poté necháme těsto hodinu na teplém místě kynout.
Dále si připravíme omáčku na potření těsta. Nakrájíme si cibuli s česnekem a osmahneme na pánvi. Po osmahnutí cibule a česneku přidáme rajčata z plechovky, ale bez šťávy. Celé krátce podusíme, dochutíme solí a pepřem a omáčku lehce rozmixujeme. Malé kousky rajčat můžeme nechat, nebo je možné omáčku rozmixovat úplně dohladka.
Po vykynutí těsto rozpůlíme a první polovinu vyválíme na velmi tenký plát, u kterého mírně zvedneme a zatočíme okraje. Potřeme polovinou množství omáčky a můžeme poklást žampiony, šunku, salám, olivy, zeleninu nebo jakékoliv jiné suroviny podle chuti. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem. To samé uděláme s druhou polovinou těsta.
Celozrnnou pizzu pečeme v předehřáté troubě na 175 °C zhruba 10 minut.
Moji celozrnnou pizzu nakrájíme a podáváme jako chutný hlavní chod.