Připravíme si 2 kuřecí prsa. Nakrájíme je na kostičky a dáme je do misky. K tomu přidáme česnek nakrájený na kolečka, cibuli také na kolečka, červenou papriku nakrájenou na kostičky a jarní cibulku na kousky. Vše posypeme kořením. Kdybyste doma neměli koření, které jsem napsala, nelámejte si s tím hlavu, prostě dejte nějaké jiné. Přidáme 5 lžic olivového oleje a 2 lžíce sójové omáčky.
Do jiné misky nasypeme půl balíčku mandlí a zalijeme vroucí vodou. Poté z nich sloupneme slupky. Mandle vložíme do misky s masem a nakonec posypeme solamylem. Necháme na chladném místě odležet.
Opereme si rýži a dáme ji vařit. Masovou směs dáme na rozehřátou pánev a orestujeme. Restujeme velmi zprudka a zalijeme vodou. Kuřecí kung-pao zahustíme hladkou moukou, pečlivě mícháme a pravidelně podléváme vodou. Dusíme doměkka. Nakonec ochutíme.
Rýži si nasypeme na talíř a přidáme kuřecí kung-pao. Moje kuřecí kung-pao ihned podáváme.