Mrkvové smaženky vás zaručeně nezklamou a mají široké využití. Poslouží jako hlavní chod, příloha nebo pouze chuťovka.
těsto | |
---|---|
sůl | |
2 ks | vejce |
strouhanka | |
500 g | mrkev |
60 g | krupice |
mletý pepř | |
1 lžička | citronová šťáva |
4 snítky | zelená petrželka |
2 špetky | muškátový oříšek - strouhaný |
150-200 g | sýr (blok) |
trojobal | |
1 ks | vejce |
strouhanka | |
hladká mouka | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
Mrkev na sladko: Upečte si rychlé mrkvové muffiny s medem a ořechy
Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena