Divokou kachnu je potřeba zpracovat co nejdříve, protože se rychle kazí! Tuto si dejte s bramborovým knedlíkem!
Hodnocení
3.0
/ 5 (629x)
Doba přípravy
150 min
Chutnalo
1x
Ingredience
30 g
slanina
- -
olej
- -
sůl
1 ks
vejce
- -
petrželka
50 g
šunka
- -
mléko
- -
kmín
4 ks
žemle
- -
mletý pepř
1 ks
kachna
- -
muškátový květ
- -
kachní játra
Postup přípravy
Očištěnou a omytou kachnu protkneme slaninou, osolíme zvenčí i zevnitř a posypeme kmínem. Břicho naplníme nádivkou, kterou si připravíme takto: žemle nakrájíme na kousky a polijeme horkým mlékem, rozmočené je pak rozmícháme, přidáme nakrájenou slaninu a šunku, naškrábaná játra, vejce, sůl, pepř, koření, petrželku. Všechno promícháme a nacpeme do kachny. Kachnu zašijeme a dáme péci do trouby prsíčky dolů. Pečeme doměkka asi 2 hodiny a v půlce ji otočíme.