Nálev na kulaté papriky, které jsou silnostěnné, ale dá se použít i na klasické. Recept je na 14 sklenic.
Hodnocení
4.3
/ 5 (7x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
8 lžic
cukr
8 lžiček
sůl
1 l
ocet
4 l
voda
40 ks
cukerin
1 balíček
pomůcka na konzervování
podle potřeby
paprika
Postup přípravy
Svaříme vodu, přidáme cukr, ocet, sůl a cukerin, nakonec vsypeme sáček na konzervování (pomůcka na konzervování ovoce a zeleniny od dr. Oetkra) a krátce povaříme.
Papriky vložíme do sklenic celé bez stopky i s jádřincem, ty větší můžeme překrojit.
Alma papriky sterilujeme při 80 °C asi 20 minut.
Je to výborná příloha k bramborám, studenému masu apod.