Vejce a vodu šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšší stupeň asi 1 minutu do pěny. Přidáme oba cukry a šleháme další 2 minuty. Přidáme mouku, škrob a vrchovaté lžíce prášku do pečiva. Podle toho, jak chceme, aby dort vypadal (nízký, vyšší, malý, velký zvolíme formu a těsto pečeme ve vyhřáté troubě na 175 - 200 °C.
Mezitím si smícháme 1 šlehačku, kterou ušleháme s 1 zakysanou smetanou, 2 vanilkovými cukry a dvě na kostičky nakrájené kiwi. Používám creamfine na šlehání.
Dort překrojíme na tolik částí, kolik chceme mít pater. Namažeme patra krémem a ještě potřeme krémem vršek, který poklademe na kolečka nakrájeným kiwi - podle velikosti dortu je množství kiwi.
Ušleháme si podle návodu jednu sušenou šlehačku a ozdobíme tělo, tedy okolí dortu.
Na kiwi nalijeme polevu, kterou si připravíme z cca 1/4 l vody, 1 vrchovatou lžíci vanilkového pudinku, 1 lžičky citronového vitacitu a 1 lžičkou cukru. Vše necháme povařit a horké nalijeme na kiwi, tedy na vršek dortu. Pak už jenom ozdobíme zbylou šlehačkou z prášku a narozeninový smetanový dort dáme vychladit.
Do narozeninového dortu píchneme patřičnou svíčku a můžeme slavit.