Okurkový salát s cuketou, mascarpone a umeoctem. Recept na trochu netradiční okurkový salát, který můžeme podávat k různým hlavním jídlům.
Hodnocení
4.7
/ 5 (190x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
2 stroužky
česnek
700 g
cuketa
250 g
mascarpone
2 ks
okurka salátová
3 lžíce
umeocet
podle chuti
chilli koření
čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy
Salátové okurky i cuketu omyjeme. Velkou cuketu rozpůlíme, oloupeme a jemně ji nastrouháme s česnekem. Okurky hrubě nastrouháme bez loupání.
Přidáme mascarpone, umeocet, párkrát otočíme mlýnkem s pepřem a chilli kořením a vše promícháme. Umeocet v salátu zcela nahradí sůl. Salát necháme dobře vychladit.
Nastavovaný okurkový salát podáváme k hlavnímu chodu. Nebo salát můžeme jíst jako náš děda se šťouchanými brambory.