Piškoty a vlašské ořechy umeleme společně najemno. Sušené švestky nakrájíme na malé kousky, zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Poté rum slijeme. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě.
Do mísy vsypeme piškoty s ořechy, přidáme povidla, nastrouhanou citronovou kůru, švestky, máslo a cukr. Vypracujeme vláčnou hmotu, kterou necháme v lednici ztuhnout.
Ztuhlou hmotu po vyndání z lednice znovu propracujeme a na válu, který jsme posypali moučkovým cukrem, vyválíme plát silný asi 3 mm. Pomocí vykrajovátek tvoříme srdíčka, která rozložíme na tác vyložený alobalem či pečícím papírem. Ořechová srdíčka necháme v chladu znovu ztuhnout.
Povidla necháme při pokojové teplotě povolit. Nepečená ořechová srdíčka slepujeme po dvou k sobě. Každé srdíčko na závěr potřeme čokoládovou polevou a libovolně dozdobíme cukrovými kuličkami apod.
Nepečená ořechová srdíčka uchováváme v chladu a podáváme na vánočním tácku s ostatním cukrovím.