Z kompotu slijeme šťávu a podle potřeby doplníme vodou na 250 ml, pokud je třeba, dosladíme. Šťávu ohřejeme zhruba na 55 °C a rozpustíme 10 g želatiny, necháme zchladnout, přidáme mandarinky. Stačí rozpustit jen v polovině šťávy a pak smíchat, ať nemusíme ohřívat celé množství.
Větší umělohmotnou formu vhodnou na nepečené moučníky velmi jemně vymažeme olejem, bude se nám lépe vyklápět. Vlijeme kompot s želatinou a dáme ztuhnout.
Uvaříme pudink z 500 ml mléka, 1 vanilkového pudinku a vanilkového cukru, odstavíme, občas promícháme, používám ho pak ještě teplý. 200 ml mléka zahřejeme zhruba na 55 °C a rozpustíme v něm 25 g želatiny, necháme trochu prochladnout. Pak vyšleháme tvaroh, pudink, přidáme cukr podle potřeby, rum, mléko s rozpuštěnou želatinou a nakonec už jemně vmícháme ušlehanou šlehačku.
Krém vlijeme do formy na ztuhlou vrstvu z mandarinek a poklademe piškoty nebo řezy z piškotové rolády. Piškoty také můžeme slepit marmeládou a takto použít. Nepečený tvarohovo-pudinkový dort vložíme do lednice a necháme pořádně ztuhnout.
Nepečený tvarohovo-pudinkový dort vyklopíme, nakrájíme a podáváme podle chuti.