Telecí stehno omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky a okraje nařízneme. Maso naklepeme, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Maso necháme asi 1 hodinu odpočinout. Telecí řízky poté obalíme v mouce a v osolených a rozšlehaných vejcích s mlékem. Nakonec řízky obalíme v jemné strouhance.
Obalené telecí řízky smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova a křupava, z každé strany stačí 3 - 4 minuty. Poté osmažené řízky poklademe na ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk.
Vrhneme se na přípravu bramborového salátu. Salát připravíme v předstihu a necháme odležet v lednici. Brambory uvaříme ve slupce a ještě za tepla oloupeme. Když brambory vychladnout, nakrájíme je na 0,5 cm plátky, které protlačíme přes mřížku do mísy. Oloupanou menší cibuli nakrájíme na jemno, kyselé okurky na malé kostky a stejně tak neoloupané jablko. Mrkev, petržel a celer oloupeme, nakrájíme na malé kostky a povaříme v osolené vodě, stejně tak zelený hrášek. Všechnu zeleninu scedíme a necháme dobře okapat. Když zelenina vychladne, přidáme ji k bramborám do mísy. Hustou domácí majonézu osolíme, přidáme hořčici, citronovou šťávu, cukr a čerstvě mletý pepř. Vše promícháme a touto okořeněnou majonézou zeleninu spojíme. Hotový bramborový salát necháme v lednici odležet.
Na talíře dáme porce bramborového salátu, přiložíme horké smažené řízky, na které dáme tenký plátek másla a servírujeme. Novoroční telecí řízek s bramborovým salátem podáváme jako slavnostní hlavní chod.